Omzien naar elkaar: dat doe je in het Oranjepark!

OranjeparkOranjepark

‘Het Oranjepark’ wordt een prachtige nieuwe bosrijke buurtgemeenschap in het hart van Ermelo. Dit project is de Ermelose finalist in het Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds 2018. De eerste fase van de bouw van het Oranjepark start nog voor deze zomer. Arm en rijk, kwetsbaar en vitaal, jong en oud, iedereen kan er uiteindelijk komen wonen. Als je er maar welbewust voor kiest om er voor elkaar te zijn.

Hoe dat in zijn werk gaat? Jij rijdt uit je werk nog even langs de apotheek om de medicijnen voor je buurvrouw mee te nemen. En wat is het fijn dat zij vaak even een oogje in het zeil houdt als jouw kinderen buiten spelen. Omzien naar elkaar: dat doe je in het Oranjepark. Echt niemand zit hier eenzaam achter de geraniums. En iedereen kan het Oranjepark steunen: als finalist uit Ermelo gaan wij de strijd aan met projecten uit Harderwijk, Putten, Nijkerk en BunschotenSpakenburg. Uw stem kan bijdragen aan onze winst!

Kamer van de buurt

Voor de inrichting van de Kamer van de Buurt, het kloppend hart van Het Oranjepark, heeft de Zorggroep een beroep gedaan op het Rabobank Samen Sterker Fonds. De kamer wordt écht van de buurt. Wie een huis in het Oranjepark koopt, wordt via zijn koopcontract ook eigenaar van een stukje van de Kamer van de Buurt. Hetzelfde geldt voor huurders via hun huurcontract. Ziet u het al voor u? De kamer van de buurt is sfeervol en uitnodigend. Senioren hebben er spontaan georganiseerd dat zij op de woensdagmiddag knutselen met de kinderen uit de buurt, terwijl hun ouders met een gerust hart aan het werk zijn. En jongeren van de middelbare school organiseren er computerlessen voor onder andere opa Daan, die zo graag met zijn kleinkinderen in Amerika zou Skypen…

Stem Oranjepark!

Uw stem voor het Oranjepark zorgt ervoor dat er een complete buurtkeuken in de Kamer van de Buurt ingericht kan worden. Help het Oranjepark winnen! Iedereen die het Oranjepark een warm hart toedraagt, helpt mee door de pagina http://www.facebook.com/OranjeparkErmelote liken. Het aantal paginalikes is namelijk medebepalend voor de eindklassering.

Kom naar de feestelijke finaleavond!

Op woensdag 11 april wordt de winnaar bekend gemaakt. Iedere Ermeloër is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook dan kan het publiek zijn stem uitbrengen voor het Oranjepark. Neem gezellig een introducé mee! Meer informatie over de finaleavond en aanmelden: https://www.raboportaal.nl/randmeren/samen-sterker-fonds

Het Oranjepark

Zorggroep Noordwest-Veluwe is eigenaar van de gronden waarop het Oranjepark komt te staan: de Dillenburg, de plek waarop ooit het Rehobothgebouw stond en de gronden van het huidige Oranjepark.

Op 11 april was de finale. Met ons prachtige project hebben wij de derde plaats gehaald. Van het Rabobank Samen Sterker Fonds ontvingen wij een bedrag van € 5.000,- voor de inrichting van de Kamer van de Buurt.