Kroondomein

Kroondomein! Zo gaat het nieuwe woonzorgcentrum in het Oranjepark heten. Een koninklijke naam dat past in een buurt waar omzien naar elkaar centraal staat. Op de locatie aan de Sparrenlaan in Ermelo vordert de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum voor ouderen gestaag. Het is het eerste nieuwe gebouw in het Oranjepark.

In het gasloze woonzorgcentrum komen 76 appartementen. Er komen 24 appartementen verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Het is mogelijk om hier samen te wonen. De woningen zijn hiervoor ruim genoeg. Op de tweede en derde verdieping komen in totaal 52 studio’s. Het bijzondere is dat de tuin op het parkeerdek wordt gerealiseerd.

De Kamer van de Buurt wordt het kloppend hart van Het Oranjepark. Deze kamer wordt écht van de buurt. Wie een huis in het Oranjepark koopt, wordt via zijn koopcontract ook eigenaar van een stukje van de Kamer van de Buurt. Hetzelfde geldt voor huurders via hun huurcontract. Ziet u het al voor u? De kamer van de buurt is sfeervol en uitnodigend. Senioren hebben er spontaan georganiseerd dat zij op de woensdagmiddag knutselen met de kinderen uit de buurt, terwijl hun ouders met een gerust hart aan het werk zijn. En jongeren van de middelbare school organiseren er computerlessen voor onder andere opa Daan, die zo graag met zijn kleinkinderen in Amerika zou Skypen…