Feestelijke start bouw

OranjeparkOranjepark

Vier jaar geleden konden we er alleen maar van dromen: het Oranjepark. Een buurtgemeenschap in het hart van Ermelo, waar mensen wonen die er bewust voor kiezen er voor elkaar te zijn. Een moderne wijk in een bosrijke omgeving, in het dorpshart van Ermelo. Volledig energieneutraal en toekomstbestendig. Deze droom wordt nu stukje bij beetje waarheid. Vrijdag 14 september is fase 1, de bouw van een nieuwe woonzorglocatie aan de Sparrenlaan in Ermelo, feestelijk geopend. Zorggroep Noordwest-Veluwe en Van Wijnen waren de trotse gastvrouw en –heer.

Hoewel het nog te vroeg is de eerste steen te leggen, werd deze al wel overhandigd aan Margreeth Kasper de Kroon, bestuurder van de Zorggroep. Niemand minder dan mevrouw Ansink (de langst wonende bewoner van De Dillenburg) en Gijsje van Diest (ook woonachtig op de Dillenburg en heel vroeger al aan het werk op Rehoboth) kwamen de eerste steen in een kruiwagen brengen. “Hier zien wij om naar elkaar” staat erin gegraveerd. Want dat is precies waar het Oranjepark voor staat!

Het Oranjepark is gestoeld op het Liebenau-gedachtengoed. Margreeth Kasper de Kroon: “Dat betekent concreet dat het voor de bewoners van het Oranjepark straks vanzelfsprekend is dat je er bent voor elkaar. Jong, oud, vermogend of met een klein budget, kwetsbaar of arm: je hoort erbij en je doet ertoe. Ik ben er meer dan trots op dat de Zorggroep – samen met alle partijen – dit in Ermelo voor elkaar gaat krijgen!” Pieter Weerd, vestigingsdirecteur Van Wijnen Harderwijk, “Deze ambitie kun je waarmaken als je voortvarend en met vertrouwen samenwerkt met lokale partners.” Wethouder Klappe: “Het Oranjepark is een fantastisch project en een aanwinst voor Ermelo.”

Met confettikanonnen luidden leerlingen van groep 8 van de Beatrixschool de bouw vervolgens officieel in. Daarna gingen zij onder begeleiding van kunstenaars van het Ermelose kunstcollectief StEK aan de slag met een kunstwerk dat uiteindelijk in De Kamer van de Buurt in het Oranjepark komt te hangen.

Het Oranjepark
Zorggroep Noordwest-Veluwe is eigenaar van de gronden waarop het Oranjepark komt te staan: de Dillenburg, de plek waarop ooit het Rehobothgebouw stond en de gronden van het huidige Oranjepark.