Groen wonen in het hart van Ermelo

Woonzorgcentrum Kroondomein is het eerste nieuwe gebouw in de wijk Oranjepark in Ermelo. Het Oranjepark wordt een prachtige nieuwe bosrijke buurtgemeenschap in het hart van het centrum, volledig energieneutraal en toekomstbestendig. De winkels liggen op steenworp afstand. Het Oranjepark is gestoeld op het Liebenau-gedachtengoed. Dit betekent concreet dat het voor de bewoners van het Oranjepark straks vanzelfsprekend is dat je er bent voor elkaar. Arm en rijk, kwetsbaar en vitaal, jong en oud, alleenwonenden en gezinnen, iedereen kan uiteindelijk in het Oranjepark komen wonen. Je hoort erbij en je doet ertoe!

Alles onder één dak

Woonzorgcentrum Kroondomein biedt u een woonplek wanneer u niet langer zelfstandig kunt wonen. Wij vinden het belangrijk dat u zich in het Kroondomein thuisvoelt en zoveel mogelijk uw eigen leven leidt. Wanneer u daarbij ondersteuning of zorg nodig heeft, dan staan wij voor u klaar. De zorg past zich aan uw individuele leefritme aan.

Zorgcentrum en verpleeghuis

Er komen 24 appartementen voor ‘verzorgd wonen’, bestaande uit een slaapkamer, woonkamer en badkamer. Deze zijn ook geschikt voor echtparen. Vier appartementen zijn extra ruim. Daarnaast zijn er 52 studio’s met een zit-/slaapkamer. Iedere studio heeft een eigen badkamer en toilet. Op iedere etage is een gemeenschappelijke ruimte waar u gebruik kunt maken van de gezamenlijke maaltijd, koffie kunt drinken of andere activiteiten kunt doen. Passend bij het gedachtegoed, wordt het woonzorgcentrum rookvrij. De tuin van het Kroondomein gaat passen bij de omgeving van het Oranjepark. In de ‘Kamer van de Buurt’ is er ontmoeting en uitwisseling met de buurt.

Persoonlijk zorgplan

In het Kroondomein werken wij persoonsgericht. Kwaliteit en welbevinden staan centraal. Dit betekent dat u zelf beslist over uw manier van leven: over het wat, hoe en wanneer van waardevolle hulp en ondersteuning. Zorg die uw gezondheid, eigenwaarde en autonomie maximaal bevordert. Voor de medewerkers betekent dit invulling geven aan uw zorg door oprechte belangstelling en respect voor uw eigen regie. Dit samen met uw sociaal netwerk, met daarbij zorg en ondersteuning op maat. Afspraken daarover leggen wij vast in het persoonlijk zorgleefplan, dat we regelmatig met u en uw naasten evalueren. De contactverzorgende is persoonlijk aanspreekpunt voor woon- en zorgzaken, ook voor familie.

Maaltijden

De maaltijden kunt u nuttigen in uw eigen kamer of in één van de algemene ruimte’s. Bewoners van de appartementen hebben daarin volledig zelf de regie, omdat een cateraar de maaltijden verzorgt. U kunt zelf het menu samenstellen. Voor de bewoners van de studio’s wordt iedere dag door een zogenaamde kookheer/-dame een verse maaltijd bereid in de keuken op de etage.

Welzijn

In de vriendelijke en huiselijke sfeer in het Kroondomein wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de verschillende wensen en behoeften van de bewoners. De dagactiviteiten sluiten aan op allerlei interesses en mogelijkheden. Er wordt een breed scala aan ontspannende en recreatieve activiteiten aangeboden zoals:

  • Activiteiten gericht op ontspanning.
  • Bezigheden waar u iets leert of oefent, zoals ‘meer bewegen’ of omgaan met de computer.
  • Diverse activiteiten voor zowel inwoners uit de wijk als het Kroondomein.
  • Groepsgesprekken gericht op zingeving en levensbeschouwing.

Het Kroondomein is in ontwikkeling. Onderweg naar de ingebruikname kunnen zich wijzigingen voordoen. De verwachting is dat in februari 2020 de eerste bewoners hun intrek nemen.

Contact

Woonzorgcentrum Kroondomein is onderdeel van Zorggroep Noordwest-Veluwe Heeft u interesse om hier te komen wonen? Afhankelijk van uw zorgbehoefte, kunt u met een zorgindicatie voor woonruimte (vanaf zzp4) in aanmerking komen. De medewerkers van de afdeling klantadvies vertellen u graag meer. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via 088 - 056 3000. Voor meer informatie over een zorgindicatie verwijzen wij u naar het CIZ