Koninklijke naam voor nieuw woonzorgcentrum Oranjepark

OranjeparkOranjepark

Kroondomein! Zo gaat het nieuwe woonzorgcentrum in het Oranjepark heten. Uit de ruim 200 inzendingen koos de jury deze door Christine Ros bedachte naam. “Een koninklijke naam dat past in deze buurt waar omzien naar elkaar centraal staat”, aldus Christine.

Zoekend naar de betekenis van kroondomein kwam de jury het volgende tegen: ‘De Koning gaf niet al zijn land aan leenheren, maar hield ook delen voor zichzelf. Kroondomein is dus kroongoed, vorstelijk bezit.’ De jury vond dit een passende naam voor het eerste gebouw in het nieuwe Oranjepark.

Het Oranjepark is gestoeld op het Liebenau-gedachtengoed. Margreeth Kasper de Kroon: “Dat betekent concreet dat het voor de bewoners van het Oranjepark straks vanzelfsprekend is dat je er bent voor elkaar. Jong, oud, vermogend of met een klein budget, kwetsbaar of arm: je hoort erbij en je doet ertoe.”